MyBeach is een speciale zone op het strand, grenzend aan een strandpaviljoen. Strandbezoekers houden hier zelf het strand schoon. Het stukje strand is te herkennen aan opvallende materialen, zoals informatieborden, beachflags, prullenbakken en MyBeach afvalzakjes. Gedurende het strandseizoen vinden er speciale activiteiten plaats op MyBeach, zoals een tel- en opruimactie van afval aan de hand van de Strandscanner app.

 

Afval achterlaten = not done                    

Strandbezoekers kiezen er bewust voor om op dit mooie en schone stuk strand te gaan liggen. Net als praten in een stilte coupé, is het not done om op een MyBeach afval achter te laten. We gaan zelfs nog een stap verder, op een MyBeach ruimen de strandbezoekers niet alleen hun eigen rommel op, maar ook dat wat aanspoelt uit zee. Zo zorgen we samen voor schone stranden en een gezonde zee.

 

Initiatief van Stichting De Noordzee  

MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en wordt ondersteund door diverse partijen, zoals de Nationale Postcode Loterij, Stichting Nederland Schoon, STIFTexel, Van Oord, Adessium, gemeentes en paviljoenhouders. Stichting De Noordzee zet zich in voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven.

 

Bekijk waar bij jou in de buurt een MyBeach is!